Wednesday, March 9, 2011

Cinta itu

Cinta itu sakit
Cinta itu bayangan
Cinta itu sesuatu yang perit
Cinta itu kesakitan

Cinta itu umpama di awangan
Cinta itu indah
Cinta itu impian
Cinta itu tiada

Itulah cinta,
Itulah suka,
Itulah akhirnya,
Itulah normanya,
Itulah kebenciannya,
Itulah dendam hitamnya,
Itulah noktahnya.

Aku sentiasa membenci diriku atas satu kesilapan yang ku ulangi tiap kali atas nama "tiada yang mustahil".

Kiamatnya, cinta itu cumalah neraka.

Salam.

Sent by my iPhone

A 14 years old web designer from Kairouan, Tunisia. And then you write some more information about yourself like this to fill out the space that is left.

47 yakek:

Anonymous said...

i wish i am invisible right now....

you are not the only person who feel all this things...
trust me....

Anonymous said...

assalamualaikum...

it has been a while right...
harap awk sihat dan stdy pun ok..

tak tahu nak cakap apa sebenarnya..
sy rasa sy mcm dah kurang komen dekat blog awk...bukan sy x jenguk blog awk tapi sy tak tahu sama ada awk baca ke tak komen sy n kalau awk baca pun sy tahu yang awk terlalu sibuk nak balas komen2 tu..
jd sy ambil langkah yang tak akan menyusahkan awk dengan tidak memberi komen...

sy cuma nak cakap dekat sini yang saya ni bukan lah orang yang datang dan pergi mcm tu je...tak nak la awk anggap sy ni main2 je selama ni...
bagi sy, sekali kita kawan, selamanya kita akan jadi kawan..(kita kawan ke?)
sy nak awk tahu yang sy sentiasa ada cuma sama ada sy komen atau tak tu bergantung pada situasi...
sekali lagi sy nak bgtau yg sy bukanlah orang yang datang dan pergi macm tu je dalam hidup awk...sy tak nak awk anggap saya mcm tu...

agk susah terangkn dalam penulisan..harap awk faham dan harap tak tersalah faham...

till then...,,, take care, best of luck in your study and badminton...=)

*i though u are single...

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

salam, okeh ni macam at last i replied to your comment. haha. tak la, seriously i'm quite sibuk, and sometime tak baca komen, i just continue to dashboard and straight away write. then close.

tak perlu risau, kaalau saya tak reply, saya akan reply satu hari nanti, cuma ada masanya bukan sekarang. and kita adalah kawan walaupun tak kenal kan.

i am single, after few series of murder. so, normal. sebab tuh post puisi tuh kat sini. idk, is it u r the one who commented first on this post?

Anonymous said...

salam...
dalam satu perhubungan, tak kisah la persahabatan ke, kekeluargaan ke, percintaan ke bagi sy adalah sangat penting untuk kita tak mengharapkan apa2...
cthnya, kita dah buat baik dekat orang, tapi kita tak boleh harapkan orang akan buat baik pada kita...
bila kita berharap, satu perasaan akan wujud dalam diri kita dan selagi apa yang kita harapkan tu tak tercapai, selagi tu la kebahagiaan tak akan kita rasai..

mcm tu jgk dalam persahabatan..
tak boleh la nak mengharapkan kawan kita buat sesuatu yang kita impikan dia buat...mcm ustaz hasrizal slalu sebut yang hidup ni utk memberi...

sebenarnya saya tak kisah la sgt awk bls ke tak komen sy..(sikit2 je)..mcm yg sy bgtau sblm ni yg sy pun faham la life awk macam mana...

so, dalam persahabatan, x ada maaf ok...dan jgn sesekali berharap pada yg tak pasti sbb percayalah, sakit yg akan kita rasa tu bukan sesuatu yang senang...sakit tanpa luka...sakit yang orang tak nampak dan kita je dapat rasa...

till then, take a good care of yourself....

*post yg first tu sy jgk...i really mean it. you are not the only person who feel all those feeling...---.~n.a.r~

Anonymous said...

salam..
sy ingat birthday awk bulan 4(sbb sy pun bulan 4, tp sy lg muda dari awk..)tp sy x ingt berapa hari bulan..

maaf la yep...
emmm tp x da beza pun sama ada sy wish ke tak kan..sy ni bukan nya siapa2 kan...

tp apa2 pun, selamat ulang tahun ke 20...dah tak 'teen' lg...
mcm sy dulu, masuk je tahun 2011
dah set dalam fikiran yang mulai tahun ni kena lebih serius..kena lebih matang sebab dah masuk 20..dah makin dekat dengan kehidupan sebenar...habis stdy adalam 4 tahun lg dan masih banyak benda yang belum settle...dah tak da masa nak main2 macm zaman kakan-kanak rebina...tu bagi diri sy sendiri la...

anyway, happy birhday sekali lagi...somoga sentaiasa diberkati dan diredhai..semoga yang terbaik menjadi milik awk...ingat, umur tu amanah Allah..dan umur bukan makin panjang tapi hakikatnya makin pendek...=)

Happy Birthday Dr. Hafidz
---

Anonymous said...

assalamualaikum....
harap awk sihat..sihat fizikal dan emosi...sorry about your badminton racket..who knows, Allah will replace it with better one..be positive..=)

it has been a tiring week for me..
lecture, tutorial, assignments, english week...but i know, how much i have to face is not as much as what you have..

pertama sekali nak mintak maaf banyak2 sbb saya rasa sy gunakan blog awk ni nak luahkn emosi je..dah jd mcm blog sendiri plk...dan sy lebih prefer tulis dekat sini sbb dekat blog bru tu mcm ramai sgt je yg melawat...

just want to share something...
last tuesday, not sure how it started but my lecture asked us, who you want to choose as your husband or wife and my answer was...
a doctor....

mcm yg sy bgtau sebelum ni, bila masuk ke umur 20, dah kne lebih serius and i meant it..
sy pilih doktor bukan sbb kerja tu mcm glamor ke tp sy nak memberi...
insya Allah, sy dah ditakdirkan utk jadi cikgu..kalau nak cakap tugas cikgu tu free sgt , tak la jugak tapi one thing for sure, tak sesibuk doktor kn...
dan sbb tu la sy pilih doktor sbb sy nak give something to others..
to my other half..bukan nye kalau kawin dengan bomba tak boleh memberi tapi tu tak sama...cm ner ye nak terangkn..but the point is, i just want to give and that is why i choose doctor...

just read this article and really hope you spend a little time to read it..after read it, i know what i want and i am really sure with it...

so lepas ni boleh la nk mintak tolong kn...=)

http://deynarashid.iluvislam.com/

Anonymous said...

http://deynarashid.iluvislam.com/?p=544
"An experience of a junior doctor"

in case awk terlambat baca komen sebelum ni...ni link utk artikel 2..
link sblm ni utk home blog tu je...

happy reading, take care...
---

Anonymous said...

salam...
macam best je sy komen2 dekat sini kn..komen sesedap rasa n x sedar yg duk menyemak je dkt blog org...

anyway,thanks sbb mention sy punya id '---' dalam post terbaru awk tu...
sebenarnya tak perlu pun...
agak segan disitu...tp apa2 pun spasiba..=)

sbnrnya awk tak perlu jadi sapa2... rasanya sy dah cakap benda ni..
as long as you and people who love you happy with what you have, that more than enough...
org yg boleh terima kita seadanya tu lah yang terbaik utk kita..kita ialah apa yang kita ada sekarang, bukan apa yang kita akan ada pada masa depan sbb semua tu masih tak pasti...ok...=)

dan awk tak perlu pun wish sy. cukuplah awk doakan yang terbaik utk sy...terbaik mengikut perancangan Allah..sbb kdg2 apa yang kita rasa baik utk diri kita tak semestinya yg terbaik kn...

doa sy, semoga yang terbaik utk awk...stay cool, take care...=)

Anonymous said...

Salam testing2

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

Salam, okeh this is. Im using iphone coz i am about to sleep, since tomorrow we're gonna depart to moscow for malaysian game, i guess tonite's is free to all ur comment although im using anon id juz like u. Dont freak out, dis is me anyway. And please u r always welcome to comment here and there. Wherever u want. And so....

About ur few latest comment, though i didnt open the iluvislam site, i guess i got wat u mean about the doctors thing. Yes i do admit dat doctors are kind a proffesion with organized dis and dat. Haha. Not all, though majority are like dat. Its normal. But, me not like dat coz i do something acc to my mood. If good, evrything is okay. If not, hell no i rather fail tomorrow test than reading notes and book wc how ever ALWAYS givin me headache. I hav brain capacity. Its so damn limited. Dats why im stupid.

So choosing doctors is good, though i dont wqnna get cocky about me being the future doctor, but theres also other profession, even teacher. I guess so far doctor-teacher couples are da best. Hohoho. But, as i said, i dont give a damn about whos gonna love me or me love someone. Because it isnt gonna work, for me esp. Anyway thanxs for da wish. Im still a stupid medical student. Gonna try hard anyway though im quite lazy. Not quite but very lazy. So, i guess dats all i can reply to u. Anything just post it in here, it would be easier. Salam, budte zdorove!!

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

ha bru dpt post.

Anonymous said...

assalamualaikum...
good luck ye utk esk...
doakan sy jugak...

"And please u r always welcome to comment here and there. Wherever u want. And so...."
terima kasih sbb ianya lebih baik dari awk tulis..."awk komen byk sgt la dekat blog sy ni..."
but people might interprete it with millions ways...that the effect when we study literature...
but this is free country and i have the right to choose and i just want to comment here in the mean time..

acctually, i really hope you can read the article..as i said before, i understand your life...but (in case) you are free(??)..please spent some time to read it..=)

bab best couple tu x nak komen panjang...msg2 ada pandangan sendiri dan semoga awk dapat yang terbaik...jgn terlalu merendah diri..setiap manusia tu diciptakan dari sebaik2 baik kejadian... awk jugak yg tulis dulu yang jodoh tu akan datang bila sampai masa yg sesuai...
" jodoh is just nice die punye timing. tak tue sangat, tak mude sangat. it just nice. kalau takde jodoh, tandenye tak sampai lagi la waktunye tuh."

so, no worries...Allah has it own plan for us...

till then, best of luck for tommorow..snap pic banyak2 yep...
doa for me..tommorow..=)
*(tommorow supposed to be 15th april but i do not know about the timing setting in this blog..it is 15th april)
salam..
sekali lg, thanks for everything...

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

danggg, dia quote ayat aku. hahaha.

pasal jodoh tuh, dah bukan jadi target dah skrg ni. ravno fseo.

pic tak snap banyak2 pun. mcm sy penah cakap, kalau bukan camera sndiri, takdeneye nak snap banyak2, berat jeee.


k, thanxs bye.

Anonymous said...

salam...
sama la...mcm letih la ckp benda yang tak pasti..tapi excited je tiap kali dengar senior nak kawin....ok2..
off record...

anyway, congrats sbb menang utk badminton n table tennis pun ok jgk...dpt g final...bg la org lain merasa sama gold medal 2...congrats skali lg...

oh ya. kalau nak letak bahasa asing selain bahasa inggeris, it is good if you can put the meaning coz it is quite hard for me to transale it using google translator because sometimes(most of the time) the spelling are different..so, it is very appreciated if u put the meaning..=)

thanks, take care...

Anonymous said...

formspring

salam...
sy ni semua benda nk komen kan...
(seriously,kalau awk x suka, tlg bgtau...)


see, kn sy dah cakap awk ramai peminat...ada la jgk soalan tu dari sy...sebenarnya sy pun mcm dh ingt2 lupa yg mana satu soalan sy.. yg tanya awk sihat ke tak 2 sy lah then awk tnye sy sihat ke x...x brapa sihat tp alhamdullilah dah makin baik...demam jumaat lepas tp dah makin sembuh...batuk2 n selsema je sikit...

anyway, sebenarnya tak nak komen pun jwpn awk2 tu tapi sy tak puas hati la...
sebagai kawan(???) tak nak la awk rasa mcm tu...
1. sy perasan soalan yg ditanya agak peribadi dan melibatkan perasaan..
jd sy beranggapan yg ada org minat dekat awk n nak tau isi hati awk..
2. n ada je gurl tnya pendapat awk mcm mana nak berubah...apa yg boleh sy simpulkan dekat sini, dia tahu awk ni jenis yg baik2, yg boleh beri dia nasihat...seorang yg dia hormati...
jd percayalah yg ada je org dekat sekeliling awk yg sedar kehadiran awk cuma mungkin ada beberapa sebab yg menghalang..
contohnya, mcm sy kn, keje nnti pun nk jd cigku je..
mcm layak ke cikgu dengan doktor (walaupun dalam hati nk kawin dgn dr.)
lg2 kalau yg dr tu perempuan, mestila la dier nk cari husband yg mcm arkitek ke, engineer ke,
kalau dr llki, tak tau la, tp biase dgn dr jgk kot...
so, kwn2 awk yg keje cikgu ke, polis ke (??) mesti la segan nak kawan dgn awk kn...
sy penah rasa mcm tu...kawan sy yg stdy dkt volgo tu kkak dier dr. abg2 dia engineer...n most of them study in overseas.mcm jauh la beza famili kami...dan bukan senang la sy nk berlapang dada...tp last2 mmg byk sgt masalah n tak boleh nk selesaikan, so sy terpaksa menarik diri...(masih tertanya2 ada ke istilah bekas kawan...)


bg sy tak perlu la awk rasa yg awk akn membujang smpai tua sbb tak de couple x semestinya x leh kawin...bukan awk sorang yg single...awk jgk ckp yg cinta tu tu la, ni la...so ada hikmah la awk single lg...
or awk nk ke awk bcinta then the gurl left you just like that...mesti sakit kan...so, insya Allah, you will get the best one...and to get the best sometime it take time....

ok...=)

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

Salam,

Haha sometimes i feel like i have a fans twittering me to answer their questions. :D

Anyway, soalan yang ditanya memang personal, but as long as die tak mengganggu saya, as i know the limit to it, i think im quite comfortable for the questions. I dont know if rou were the one who asked me or not, but honestly i thought all of that questions came from you, -.-"". And now, its making me wanna ignore those questions. I just cant afford to interact with 'more-unknown-reader' than you.

Actually what you had said, is 90% most of the time is wrong, i mean the fact that doctor with doctor being married. Nope, doctor especially guys, they want a teacher/ustazah. Thats a fact. But, sumtines feeling comes and goes. Dats why there can be doctor and doctor. Its quite boring for a 'medical family'. Erk, hope u can understand this. So donot feel any inferiority towards anyone, as the world do also meed the farmers, as they are not that professional as doctors, engineer, but they do know something more than the professionals. World is symbiosis. We need each other.

Haha, still about me, about the not-marrying-thing, just let it be. It juat doesnt work for me though. And btw, dont ask me "saya ni komen banyak sangat, kalau nak suruh beehenti cakap eh", takperlu tanya, tanya je sy, kalau sy ada masa, saya jawab.

Okeh, peace out, salam.

Anonymous said...

salam...
serius, awk boleh buat sy suka sorang2...

'unknow-reader'
it quite hurt somehow...
awk kenal aper sy...cuma tak tau nama je kn...

dan bila ssorg tnya awk soalan, itu bermakna dia berharap awk jawab..kalau saya, saya tak kisah sangat (sikit-sikit je la) sebab sy faham awk pnye life tapi bukan semua orang faham kita kan..dan tak elok hampakan harapan orang lain...sy tahu awk sibuk tapi jwb satu soalan sehari, ok kot...dan bukan semua soalan sy tnya ye...the gurl asking your advices is not me... Alhamdulillah, i've passed it long time a got but there is more to be added...pray for me..=)

about the married thing, actually i clearly understand and know you want a ustazah/teacher wife right...actually, there is a teacher and in the same time, she also can be a ustazah..fardu ain tu kan suatu kewajipan...ingat english teacher tak boleh pakai tudung labuh ke...do not underestimate 'us'.. us means teslian yup... ader je senpai2 boys yg tahu banyak pasal agama ni..terutama yg bru balik overseas..sama la senior2 awk dekat sana kn..

medical family tu...
sebenarnya jiran sy pun ader je kawin dengan dr. n dia tu polis biasa je..sebenarnya sy faham je yg jodoh tu tak siapa yg tahu tapi saja tulis macam tu sebab nak sedapkan hati...saya tahu pasal hakikat tapi bukan mudah nak terima...sori, ter'emo'...
emosi sy masih tak sembuh sepenuhnya...dah nak masuk setahun kot...tapi tu la...sakit tanpa luka..lebih sakit dari luka biasa...

skali lagi, maaf kalau sy ambil masa awk...dan terima kasih sebab boleh je layan komen2 dan benda2 yg bukan2 sy tulis dekat sini...
maaf dan terima kasih untuk semuanya...=)

jg diri...assalamualaikum...

*awk mmg ramai peminat..=)

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

Salam.

Okeh skrg masih free, esok dah tak free sbb nk struggle biokem. Skrg sy dh kena start struggle utk final exam bulan 6 nnti utk biokem. Kena phmlah, smester lpas sy x bljr apa2 pun biokem, so skrg kne bljr sndiri. Mggu dpan test biokem psl dna. Saket tuh cik kak oi, doa2 je la :)).

Urm, ktorg kt sini, mne2 ala tudung labuh ktorg pggl ustazah, dh mcm tuh kot mntaliti mlayu. Haha. Sy x underestimate bdk2 tesl pon, its the point is, cikgu adalah serasi dgn dr. Haha.

And btw sori kalau terhurt dgn ayt. Mmg agak unknown pun wlupun sudah known. Saket sy syukur sudah byk pulih, cuma risau hati ni dah batu 95% tak pcaya kat prmpuan. But god knows apa akn jadi next. So, slmt jg tgktkn prubahan, jgn sdih2 or emo. My fren kd ckp cuba senyum, it does make difference. Senyum je sorang2 dlm bilik.

G dulu, salam. And btw, statement of the year, apakah sy ramai pminat(?????). Haha, seriously, klu dgr kat org, srius derang muntah. -.-""""""

Anonymous said...

salam... the semester is coming to the end..sy pun sibuk nk exam jgk skrg...hari ni pun ada ujian akhir kursus...n final 16-27 mei ni...
oh ya, awk balik ke tahun ni..??

you called me cik kak...??...i'm younger than you ok (walaupun tak sampai 10 hari)...n how do you know that i'm a kak..never told right...

emmm...dah malas nk komen pasal cg-dr thing (walaupun kemungkinan akn cakap lg pasal benda ni dalam komen akan datang sangat tinggi)...

pasal emosi saya yg tak pernah stabil tu...maybe i need more than my whole life utk lupakan apa yg dah berlaku...sebenarnya tak perlu lupakan semua...sbb walau sesakit mana pun, org2 tu pernah buat kita gembira...how can i forget my school life n my best friend...bab hati dan perasaan ni mmg rumit la...sebenarnya dari mula lg sy dah dapat rasa apa yg akan berlaku, dah tahu suatu hari nanti sy sendiri yg akan terluka tapi degil...konon nk jd kawan yg baik, tapi semuanya bukan semudah yg saya fikir...it cost me a lots.. 4 years waiting and it last with tears....ok...i know,,too much of info....

dan utk kesekian kalinya...tak perlu mintak maaf utk perkara yang tak perlu...sy sedang melatih diri utk jadi lebih "berlapang dada"...
nak jadi ssorg yang lebih banyak memberi..nak jadi ssorg yg lebih kuat...

oh ye, dah lama nak tanya...adik awk macam mana ye...dan kawan awk yg sakit hari tu pun, dah ok??

best of luck for the exam...take a good care of your self...

till then, assalamualaikum....
---

Anonymous said...

assalamualaikum...
sy tak pasti lama mana awk letak entry yg awk dah delete tu tapi saya sempat la baca...
emmm, life is hard right...
i read fatin rezal blog and really interested with note from fb that she pasted on her blog...

"kita takkan pernah bertemu dengan orang yang salah
takkan
kerana Allah telah menakdirkan setiap saat dan inci dalam kehidupan kita.

Setiap takdir itu merupakan satu ketetapan Allah buat kita, merupakan sesuatu yang terbaik buat kita.

Dan setiap manusia yang kita temui itu, tentu memberikan makna sesuatu pada kita.
Walaupun banyaknya kejengkelan hati kita pada dia.

Namun, tentu sebenarnya mereka yang 'salah' itu sendiri banyak mengajar kita: 'akan kekurangan diri kita sendiri.'

Bukankah seorang musuh itu terkadang lebih jujur daripada seorang sahabat sejati, yang dipetik dari kata-kata hikmah Arab.

Setiap jodoh dan pertemuan tentunya telah ditetapkan oleh Allah,
Untuk kita belajar sesuatu darinya.

Tak pernah kita bertemu dengan orang yang salah ... semua yang kita temui adalah stesen-stesen perhentian untuk mengutip hikmah, buat bekalan di dalam perjalanan"



feel free if you want to talk to me about anything...i can be a good listener...

stay cool...=)
salam

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

skrg phm kan?

Anonymous said...

salam...
erm, bukan sy yg tnya pasal usrah tu...
susah jgk ye guna anon ni...
lepas ni asenya sy kne letak sy punya id tiap kali post komen..
tp dekat sini, semuanya masih komen sy...

pape pun, stay cool,take care..=)
---

Anonymous said...

=)

jg diri

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

is it you yang buat semua komen in the latest post. sebab bahasa adalah amat laen.

Anonymous said...

rasanya dah nak sampai ke penghujung bab dah ni....

tak, yg anon tu bukan sy...sy sangat jarang memanggil awk dengan nama 'hafidz'...
rasanya org yg awk kenal kot...

kesian awk kn, dah la sibuk stdy, pastu ada masalah dengan life dekat sana lg...
tempat awk nak lepas perasaan pun cm dah tak aman lg...

sy pun sama je la, anon jgk kn..selalu susahkn awk... awk anggap je la sy ni tak wujud...
kalau awk free, awk bls je la komen sy, kalau x, anggap je la awk tak tahu pun sy ni wujud ke tak...
sy x nak la smpai jd beban ke awk smpai awk anggap menjadi satu keperluan utk awk balas komen2 sy...
maaf kalau awk smpai beranggapan mcm tu...
maaf sbb susahkn awk...
maaf....

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

-.-" tak perlu pun nak mintak maaf. waduh, mcm byk kali sudah ckp pasal maaf2 ni. haha. dah, end of story. if im not that busy or bored, i'll reply. so please do comment without hesitating like theres dog gonna bite u. haha, 0.0


haha, okeh, kalau orang yang saya kenal, tak penah penah pulok sy kenal gaya bahasa tuh. and btw, takde orang sgt pun tau blog tuh. sy kasi adress kat certain orang je kot.

i mean like, better you make an ID, senang, saya tak confuse dengan sesape pun. -.-''

Anonymous said...

salam...
cantik blog baru...

tak ada apa pun nak cakap sebenarnya..anon yg sorang lg tu, sy pun tak leh nak komen byk...
awk tak pelik ke mcm mana awk pnye viewers boleh melebihi smpai 10000 org...rasanya mmg ramai la bce blog awk...

pasal id tu...smlm sy ada bincang pasal isu yg ada kaitan dgn masalah ni...sebenarnya bukan apa, sebanarnya sy sndiri tak sedia lg..selagi 'masalah saya dengan kawan'kita' tu tak selesai, selagi tu la perkara ni tak akan ada pengakhiran...
tapi...apa yg saya rasa tak penting pun...

teringat ayt awk dulu...
"to forget someone, it is better to face them, rather than hiding like a coward."...
tp mmg la, when you lose someone, he/she stays with you...
so no point right...apa yg saya rasa mmg tak penting punnn....

oh ye, komen sy yg 21 hb tu sy rasa awk tak baca...sbb time tu mcm agak kritikal...sy ada tnya pasal adik awk dan kwn awk..

trima kasih...jg diri...=)
---

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

adik sihat alhamdulillah lame dah. haha, lupa pulak nak jawab.

Anonymous said...

=)

Anonymous said...

smlm x boleh post komen...

=)


penat


---

Muhammad Hafidz Bin Hasan said...

HOW CAN MY BLOG GOT MORE THAN 10000 HITS? WHO'S READING MY BORING BLOG??

Anonymous said...

about the hits, you tell me dr.hafidz...

about the wedding, it is true..i think, every girl has a dream to marry a prince..

but when we grow older and wiser, for me, when i reflect back, what i want in my life...

have a luxury and glamor life or just a normal life...
buat apa semua tu kalau end up mcm princess diana...

maksud impian tu tak tetap...bergantung pada individu...
ada yg menganggap impian tu sesuatu yang kita impikan tp tak mungkin jd kenyataan tp ada yang menganggap impian tu sesuatu yg kita nak capai...bagi saya, sy perlu realistik dalam benda ni dan impian bagi sy ialah sesuatu benda yang saya nak capai....



just finish read a novel...
538 pages in one night...
not more i want to share because i know, it's not you interest...
"as long as it is a book, it's boring..."

as for me, books is my world...
i went to russia when i read 'bumi cinta'
it nice to know and travel all around the world through books..
i read nicholas sparks, hlovate, andrea hirata and the list goes on......

as for now,
live well or live hell...
I/You/We choose-rooftop rant, hlovate


take care...
3.00 am, malaysia
---

Anonymous said...

*not more/ not much..
i thinks not much is better...

Anonymous said...

tahun ni balik ke


---

sinking and rising said...

apakah not more not much?

and btw taun ni balik. my flight is on 28th of july expected to land in malaysia 29 yeayyyyyy !!! raya, rugi woh tak balik. =))))

Anonymous said...

wahhh...
best2....
selamat beraya dkt malaysia la yep...
lama ke cuti...raya dalam 31 ogos kn...

pasal not more n not much tu x de bende pun..nk betulkn ayt dalam post sebelum tu...

selamat bercuti la yep..pnjg jgk cuti awk kn...dekat mlysia pun dapat cuti 3 hari...hari ni hari pekerja, so esk cuti lg....=)

satu soalan...awk suka apa?

jg diri

---

Anonymous said...

oh ye...
lupa nk cakap...
cantik gmbr2 tu...
sangat suka....
walaupun x leh tgk snow tahun ni tp boleh tgk bunga yg cantik2...nnti kalau free n bunga2 dah kembang, ambik la gmbr lg....
i love tulips....

sinking and rising said...

Salam,

Pasal gambar tuh, terimas terimas. Canera je canggih skit, tgkp gmbr cntik la. Bukan orgnye pun. Haha.

Urm cuti adelah dalam sebulan. Haha.

Pasal soalan tuh, tak ke obvious????!! Badminton la. Hahajaha. Tapi klu nk tau benda laen byk ke, so kene lah specific. :)

Anonymous said...

salam...

hari ni haru terakhir pesta buku antarabnagsa kL..
dan lepas ni sy kne makan pasir sbb sy dah habiskn rm300++ untuk beli buku...jgn tnya sy beli buku apa...
k lah, tutup cite tu, nnti awk bosan plk sy cite pasal buku...


sy tak la tau byk sgt pasal badminton ni...
kalau nk main badminton tu mmg jauh la...tp sy kenal la lee chong wei, lin dan, boa chun lai, taufiq hidayat, peter gade cristensen..
dulu sangat suka ngan xie xingfang...sangat sweet la dier ngan lin dan...
x sure chong wei masih ngan mew choo lg ke x...hari tu dgr mcm dah putus...tp x sure sgt...

boonsak poncana n kenichi tago pun mcm boleh tahan jgk...dulu pun minat bao chun lai..(dahsyat la, 1.91 m kot tinggi dier)...tp dier pnye pencapaian mcm biasa2 je...mayb sbb lin dan kn pemain no 1 china...

sy prefer single sbb kalau double nmpak mcm menyeksakn pemain je...laju lebih dari M16...
double korea terbaik....suka2..
awk main double kn...

pasal isu misbun-BAM tu masih tak berkesudahan...susah la mcm ni...biasanya, bnde2 mcm ni la menyebabkn prestasi pemain menurun...anak misbun tu ada prospek cerah..blh tahan la stakat ni...

game yg saya tak leh lupa time terbuka malaysia dekat kota kinabalu..x sure tahun brapa...final chong wei lawan lin dan...mmg chong wei terbaik la time tu...chong wei mmg mmbuktikan yg keajaiban tu wujud...
byg la time tu, lin dan dah dapat 20 mata dan chong wei kalau tak silap dalam 12 mata baru...
betapa chong wei dapat kejar tanpa buat satu kesilapan pun...
mmg kuat la mental dier...sangat kagum dgn dia...(x sure la chong wei point dia brapa time dapat servis tu tp yg pasti lin dan time tu dah 20 n mmg mcm mustahil la chong wei boleh kejar...dalam 8 point jgk la chong wei kne kejar...)

emmm..best la badminton ni..kalau sy ada kesempatan mmg tgk la match..tp nak main mmg tak reti...

all the best ye en. matminton..=)
gambatte kudasai...

sinking and rising said...

pergh ni bukan tau sikit2. ni tau banyak, lebih banyak dari ordinary people. fuh tahniah2.

okeh, tu be exact sy suke sume benda yg cantik2. bunga, hadiah, buku, pensel warna2, perempuan cantik (?).

owh, sy lebih senang terattracted to perempuan cantik, sebab tuh sy asyek kena tendang sebab sy tak hensem ada hati pulak nak perempuan cantik.

sebenarnya itulah key masalah chenta saya. haha. :P

but seriously it is true.

Anonymous said...

=)
boleh la skit2...tp sy tak smpai hafal model reket Li-Ning ngan yonex lg...tp sgt smart tgk brg2 Li Ning dekat mid hari tu... sbb awk pun penah buat tajuk blog ni 'li-ning. i love you'...
patut la lin dan terer main, reket dier tailor -maid kot...WOODS N90..fuhh...

sadis dgr kisah cinta awk tu..serius sadis...
insya Allh, satu hari nnti awk akn jumpa the right person...
sy ingat lg ustaz sy pernah cakap..
"orang yg paling cantik dekat dunia ni ialah isteri sy.."
jadi, bila someone dah jd awk nye the other half, sure la awk akan nmpak yg cantik2 je dekat dier...
skrg ni normal la kot kalo boys attracted dekat hot girls kn...tu fitrah la...umur baru 20..
tp once awk dah jumpa someone yg betul2 awk suka, dan masa tu awk dah matang skit, awk akn melihat perempuan tu dari sudut yg lain plk..mksudnya kecantikan tu bukan perkara utama la...
org senang je cakap, nak buat apa kecantikan sbb kecantikan akan hilang, yg penting hati budi...
tp sy faham la awk pnye view...semua orang pun suka pada benda2 yg cantik...
mcm yg sy bgtau td, akan tiba masanya, kecantikan tu bukan perkara utama yg akan dinilai...

be positif je la dalam soal ni..
awk ada hak utk memilih..awk ada hak utk menentukan siapa yg awk nak pilih...
mmg jodoh tu dah ditetapkn tp kalau betul2 faham dan tahu konsep tu, kita sebenarnya ada pilihan...

sy cakap gaya byk pengalaman dan matang sgt kn...

tu la, umur 20 dah x leh main2..kne lebih matang dan rasional la dalam hidup...
mcm sy pulak, sy nak seseorang yg boleh bimbing sy untuk jadi lebih baik, seseorang yang boleh terima sy seadanya sbb sy bukanlah siapa2...=)


be positive....
take care...

---

sinking and rising said...

Salam.

Haha, lining boring la pulak, sebab semua mahal menyacak. Better yonex tiruan. Maklumlah tak mampu dah nak beli raket mahal dlm keadaan elaun cam ni.

Psl cntik tak cantik tuh, mmg dah sedar lama dah. I do like one girl, right now. She's pretty, merely in term of manner and stuffs. Bit shes too quite and then, shes too religous (pd pndpt sy la), then i camt find any way of showing her that i actalluy kinda have some tut tut on her -.-"". So all that i do is squeeze this feeling and put it in dustbin.

Thats other problem of being too overmature.

Okeh gtg salam.

sinking and rising said...

were you who replied commented on my post in Russian?????????

Anonymous said...

assalamualaikum
maaf sbb minggu ni mcm sibuk sikit walaupun sebenarnya tak la sibuk sangat..
maaf sbb mcm tak ikhlas je bls komen awk (sbb bls dekat c box je)
maaf atas salah silap...

ok straight to the point...
"i just can't effort to lose someone..in the mean time.."

so, i really need time for myself..to think back and to reflect...

"i just can't effort to lose someone..in the mean time.."

i really am..

jaga diri..best of luck...

*pasal yg komen tu, bukan sy...sy tak tahu bahasa russia..=)
**awk nye pathogenic acc dah makin stabil...=)
***best of luck utk projek awk tu...=)

---

Anonymous said...

lupa nak cakap...
post of melayu and future tu pun sy suka...sangat fresh..keep it up...

---

Anonymous said...

salam...sihat?

sy ada tgk video show first year 2...
suka2..tp tak tau apa yg menyebabkn sy suka..lagu tu kot...
lagu tu pasal apa sebenarnya...

awk msuk jgk ke persembahan tu...

---

sinking and rising said...

salam wbt

terima kasih atas wishes2 tuh haha. pathogenic account tuh entah la dari mana stat2 tuh datang. mana2 pun, ada patut saya kesah? haha. anyway,trying to forget someone is totally hard, even if we said that we forgot already what had happened, but still, it's part of our life story, and of course we'll remember. but, there's one thing that quite positive in that, we'll just at least can ease the pain, not cure the pain. good luck with that anyway.

utk persembahan tu, I didn't took part in any of that show, i'm in second year, remember? i swear i'll never take part in any show here as there are some problems with the handler of that event that always restricts us to do what we want to. of course, as a performer, we want to show what we wanna show, right? haha.

moga hidup dalam kap.ba.ra.kap.alip.ta.nun. take care salam.

p/s: sila cari akaun artikel lain. since, artikel ni dah 47 komen dah. macam susah pulak nak scroll. hehe. trimas. =)