Saturday, December 25, 2010

Malas

Malas nak bukak buku.
Malas nak main internet.
Malas nak pergi latihan badminton.
Malas nak ulangkaji.
Malas nak buat kerja sekolah.
Malas nak makan.
Malas nak berkawan.
Malas lagilah nak kawen.
Malas nak buat nota.
Malas nak photostat skema.
Malas nak blogging.
Malas nak mandi.
Malas nak buat kerja apa-apa pun.

Rajin nak stay dalam selimut.
Rajin termenung jauh.
Rajin tangkap gambar tak bermotif.
Rajin nak jerit kat orang yang buat bising.
Rajin nak sembang.
Rajin peluk kucing.
Rajin baring-baring.
Rajin nak tidor.
Rajin tengok movie.
Rajin tengok House.
Rajin dengar iPod.

Sekarang bagitau aku,
  1. Bagaimana result exam aku?
  2. Punca kemalasan aku?
  3. Bagaimana nak rawat (?) if any la.
  4. Bagaimana nak hilangkan habit ni?
  5. Kenapa habit ni datang time winter yang tak berapa nak winter ni?
  6. Kenapa snow tak turun?
  7. Adakah atas alasan ini, aku nanti cepat boring walaupun aku memang boring untuk semua orang?
  8. Mungkinkah dengan sembahyang semua tuh dapat merawat semua ini?
  9. Tak mengantuk ke kalau aku studi 30 minit sebelum pukul 1?
  10. Apakah ini gara-gara aku rasa down sebab exam nak dekat?
sila, jawab kalau berani. seriously takde mood nak citer pasal naomi and chacha. huhu. kenapa? 3 hari aku bukak dashboard rasa taknak tulis kejadah sikit pun.

salam.

A 14 years old web designer from Kairouan, Tunisia. And then you write some more information about yourself like this to fill out the space that is left.

0 yakek: